Marianne Thieme ruimt afval op in Zeeland

Geplaatst Door op mei 24, 2014 |


Vrijdag 28 mei komt Marianne Thiemen samen met andere leden van de Partij voor de Dieren, afval opruimen in de Manteling bij Oostkapelle.thieme

Damherten

Reden van haar bezoek aan Zeeland is de overlast die damherten ondervinden van met name schrikdraad, prikkeldraad en plastic afval. “Ze zitten geregeld met hun poten of gewei vast in het draad, met hele nare gevolgen van dien. Zo is er vorig jaar een damhert in de duinen bij Renesse doodgehongerd, nadat het drie maanden rondgelopen had met een stuk schrikdraad om de nek dat diep ingesneden was. Er heeft zelfs een hert lange tijd rondgelopen met een groot stuk zeil aan het gewei, waardoor het dier enorm werd gehinderd in zijn bewegingsvrijheid.”

Grote schoonmaak

De opruimactie, die in samenwerking is met Staatsbosbeheer, is tevens een oproep aan het publiek om niet allerlei troep achter te laten in natuurgebieden maar het mee naar huis te nemen. Marianne Thieme trekt zich het lot van de Zeeuwse damherten zeer aan en heeft al diverse keren vragen aan minister Verburg gesteld over de afschot van de herten. In 2008 is zij ook al op verzoek van de Zeeuwse werkgroep op bezoek geweest bij Staatsbosbeheer in de Kop van Schouwen. Ze heeft toen gesproken over de afschot van de herten met medewerkers van de provincie Zeeland, Staatsbosbeheer en Faunabeheereenheid.